Mobil 1™ 0W-20

Avansert helsyntetisk motorolje

Mobil 1 0W20

Mobil 1™ er verdens ledende merke innen syntetisk motorolje, og gir optimal ytelse og beskyttelse.

Mobil 1™ 0W-20 er en helsyntetisk motorolje som er utviklet for å bidra til å gi optimal motorbeskyttelse og forbedret drivstofføkonomi. Mobil 1 0W-20 tilfredsstiller eller overgår kravene til ulike kjøretøysprodusenter og bransjestandardene.  Mobil 1 0W-20 er spesialdesignet for bensinmotorer med amerikansk og asiatisk design som finnes i moderne hybridbiler. Mobil 1 5W-20 bidrar til å holde motoren i like god stand som da den var ny, ved å levere eksepsjonell slitasjebeskyttelse, renseegenskaper og totaleffekt, i tillegg til å gi bedre ytelse enn vanlige motoroljer.

 

Egenskaper og fordeler

Mobil 1 0W-20 er fremstilt med en patentert blanding av høytytende syntetiske baseoljer som er forsterket med et nøye balansert tilsetningssystem. Den helsyntetiske oljen med lav viskositet bidrar til økt motorytelse og forbedret drivstofføkonomi. Mobil 1 0W-20 beskytter høyviskositetsoljene ved høye temperaturer og gir samtidig den beste drivstofføkonomien i Mobil 1-serien. Nøkkelegenskaper og  potensielle fordeler inkluderer:

 

Egenskaper

Fordeler og potensiell nytte

Lav viskositet, helsyntetisk olje med avansert yteevne

Bidrar til bedre drivstofføkonomi ved bytte fra høyviskositetsoljer. Den faktiske besparelsen er avhengig av kjøretøy/motortype, utetemperatur, kjøreforhold og motoroljens viskositet.

Unik varme- og oksidasjonsstabilitet

Bidrar til å redusere oljens aldring, som gir til langvarig beskyttelse

Fremragende egenskaper ved lave temperaturer

Hurtig oppstart under kalde forhold og rask beskyttelse bidrar til å forlenge motorens levetid

Nøye balansert komponentsystem

Utmerket generell smøring og slitasjebeskyttelse bidrar til å gi LSPI og sørge for slitasjebeskyttelse for registerremmen samtidig som motoren holdes ren.

 

Bruksområder

Mobil 1 0W-20 er utviklet for moderne høyeffektive turboladede bensinbiler med amerikansk design fra General Motors, Ford og Chrysler, samt bensin- og/eller hybridbiler fra Fiat, i tillegg til japanske og koreanske kjøretøyer som krever en SAE 0W-20-viskositetsklasse og én eller flere av spesifikasjonen som oljen støtter. Mobil 1 0W-20 tilfredsstiller kravene og anbefales på det sterkeste til bruk i hybridbiler.

• Mobil 1 0W-20 er testet i en Toyota Prius i taxidrift som ble kjørt kontinuerlig i opptil 160 000 km. Periodisk overvåking av oljetilstand og motorinspeksjoner viste at Mobil 1 0W-20 har en utmerket motstand mot varmeoksidasjon og skjæring, som fører til utmerket beskyttelse av motorslitasje og avleiringer til tross for de krevende driftsforholdene og opphopning som følge av omfattende køkjøring.

 

• Mobil 1 0W-20 oppfyller eller overgår kravene til bransjestandarden «API SP Resource Conserving», og bidrar derfor til motorens drivstoffeffektivitet samt til å håndtere LSPI (Low Speed Pre-Ignition), som gjør den til et foretrukket valg for mindre, turboladede bensinmotorer med direkte innsprøytning.

 

• Mobil 1 0W-20 kan brukes for mange kjørestiler og -forhold, fra enkle til krevende, hvor oljer med en SAE 0W-20- eller 5W-20-kvalitet anbefales. Den passer ikke for kjøretøysmotorer som er designet for bruk med motoroljer med høyere viskositet. Mobil 1 0W-20 anbefales ikke for totakts- eller flymotorer, med mindre det er spesifikt godkjent av produsenten.

 

Se brukerhåndboken for anbefalte viskositetsklasser og spesifikasjoner. 

 

Spesifikasjoner og godkjennelser

Dette produktet har følgende godkjennelser:

GM dexos1: GEN3-lisensiert

 

Dette produktet anbefales for bruk hvor det kreves:

Ford WSS-M2C947-A

Ford WSS-M2C947-B1

GM 6094M

FIAT 9.55535-CR1

 

Produktet oppfyller eller overgår kravene til:

API SJ

API SL

API SM

API SN

API SN PLUS

API SN Resource Conserving

API SN PLUS RESOURCE CONSERVING

API SP

API SP Resource Conserving

ILSAC GF-6A

ACEA C5

Chrysler MS-6395

FORD WSS-M2C962-A1

 

Typiske produktdata

Egenskap

 

Klasse

SAE 0W-20

Stivnepunkt, °C, ASTM D97

-48

Fosfor, wt%, ASTM D4951

0,08

Sulfatert aske, wt%, ASTM D874

0,9

Flammepunkt, Cleveland Open Cup, °C, ASTM D92

235

Kinematisk viskositet ved 40 C, mm2/s, ASTM D445

45

HTHS-viskositet ved 150 C, 1x10(6) sek(-1), mPa.s, ASTM D4683

2,6

Kinematisk viskositet ved 100 C, mm2/s, ASTM D445

8,4

Tetthet ved 15,6 C, g/ml, ASTM D4052

0,845

Viskositetsindeks, ASTM D2270

162

 

Helse og sikkerhet

Helse- og sikkerhetsanbefalinger for dette produktet finner du i sikkerhetsdatabladet (SDB) på http://www.msds.exxonmobil.com/psims/psims.aspx