car side hybrid caption

Hybridkjøretøy

Hybridkjøretøy og den «grønne» teknologien i dem er litt mer kjent for den gjennomsnittlige forbrukeren nå. Men folk er ikke like klar over hvordan disse moderne motorene fungerer, typene alternative drivlinjer som er tilgjengelige, og den viktige rollen motorolje har.

Ikke like: Tre drivlinjer for hybrider

Drivlinjer fordeler kraften til bilens hjul. Konvensjonelle drivlinjer består av motoren, girkassen, drivakselen, akselopphenget og hjulene. Hybridkjøretøy har ekstra komponenter i drivlinjen, og i tillegg har teknikere gjort mest mulig ut av fordelene ved hybridutformingen ved å bruke andre konfigurasjoner av drivlinjer – seriell, parallell og seriell-parallell.

Seriell – elektromotoren genererer kraft til hjulene mens den mottar kraft fra en batteripakke eller en generator som drives av en forbrenningsmotor.

Parallell – Telektromotoren og forbrenningsmotoren fungerer sammen for å generere kraft til hjulene.

Seriell-parallell – elektromotoren eller forbrenningsmotoren kan hver for seg generere kraft til hjulene..

Kraft fra bare strøm eller bare bensin gjør at seriell-parallell-utformingen tilbyr den mest drivstoffbesparende driften av disse tre konfigurasjonene. Seriell-parallell kan fungere som seriell drivlinje ved lavere hastigheter, men så bruke bare bensin til kraften ved høyere hastigheter. Den allsidige utformingen av seriell-parallell bruker mindre drivstoff og gir best mulig effektivitet.

 • highway aerial view

  Stop-start-systemer

  Finn ut hvordan stopp-start-systemer fungerer og få resultatene fra Mobil 1™ motorolje i testing av kjøretøy med ekstrem stopp-start.

  Finn ut mer
 • red and silver machine

  Turboladere vs. overladere

  Man finner både turboladere og overladere i moderne motorer, men bare én av dem leverer ekstra effekt og bedre drivstoffeffektivitet.

  Finn ut mer
 • car driving in snowy forest

  Mobil 1™ beskytter mot ekstreme forhold

  Motoren din er sårbar ved oppstart. Derfor kan det ha stor betydning at du velger riktig motorolje.

  Finn ut mer
 • 4 silver mechanisms

  Hvordan bidrar Mobil 1™ til å beskytte motoren din?

  Kjemien i flaskene har en reell betydning for ytelse og beskyttelse.

  Finn ut mer
 • mobil 1 engine guarantee

  Mobil 1™-motorgaranti

  Mobil 1™ Engine Oil Guarantee - Holder motoren din i gang som ny.

  Finn ut mer
 • engine start stop button

  Mobil 1™ for moderne motorer

  Motoren utgjør en komplisert helhet. Den består av mange bevegelige deler, som arbeider under varierende temperatur og belastning. Oljen må beskytte motoren mot slitasje og korrosjon, samt redusere opphopning av smuss og avleiringer. Mobil Super™ er en serie motoroljer, som er utviklet for å gi bedre beskyttelse under ulike forhold.

  Finn ut mer
 • oil splash

  Hvor langt kan vitenskapen ta deg?

  Mobil 1™ avanserte helsyntetiske motorolje transformeres på molekylært nivå for å levere enestående ytelse og beskyttelse for motoren din.

  Finn ut mer