summer woman in car mirror

Sommerkjøring

For sommersjåfører er det effektiviteten som teller. Folk har en tendens til å kjøre lenger om sommeren, og selv små endringer i drivstofforbruket kan ha stor innvirkning på kostnadene. Det finnes imidlertid andre ting som er viktige også, så før du reiser:

sjekk at kjølesystemet har nok kjølevæske med riktig blanding for varmen sjekk vindusviskerne og bytt dem ut om nødvendig fyll på med spylevæske (sommerblanding) sjekk pollen- og luftfiltrene og bytt dem ut om nødvendig gi bilen en skikkelig sommerrengjøring når det er oppholdsvær, voks lakken og vask interiøret sjekk dekkene, bremsene og støtdemperne, og bytt dem ut om nødvendig

Planlegging er nøkkelen til økonomisk kjøring

I tillegg til vanlig vedlikehold, er det gunstig for bilen og motoren å kjøre økonomisk i løpet av sommeren. Du kan redusere drivstofforbruket ved å unngå hurtig nedbremsing, unødvendig akselerasjon, motor på tomgang og rushtrafikk. For å unngå ekstra kjøring, bør du planlegge kjøreruten din i forkant og bruke GPS. Og hvis du ikke har en, be passasjerene dine om hjelp til å navigere.

Finn riktig olje til bilen din

På nettsiden til Mobil 1™ finner du et enkelt verktøy som hjelper deg å velge riktig motorolje basert på merke og modell på bilen din.

Mange bilprodusenter anbefaler å bruke syntetiske smøremidler siden de gir smøring uavhengig av brukstemperatur og forhold. De reduserer motorfriksjon og beskytter motoren fra å bli ødelagt. Du bør være påpasselig med mengden og kvaliteten av motoroljen du velger siden dette har direkte påvirkning på drivstofforbruket.

ExxonMobils smarte feriesjekkliste:

En ren og godt vedlikeholdt bil er tryggere, mer komfortabel og bruker mindre drivstoff. Måten du kjører på påvirker også drivstoff-forbruket. Hva bør du ta hensyn til når du forbereder til kjøretur denne sommeren?

Sjekk dekktype, lufttrykk i dekkene og hjulstilling før du starter kjøreturen.

Bilen fortjener også en vask før du drar. Vask den forsiktig på utsiden og på undersiden. Tørk og voks overflaten etter vask. Støvsug og vask innsiden av bilen. Husk å vaske frontruten og alle vinduene på innsiden.

Sjekk vindusviskerne på frontruten. Hvis bladene på vindusviskerne er utslitt, skift dem ut. Fyll opp beholderen for vindusspylervæske.

Pass på at det er nok kjølevæske i kjølesystemet for varme sommerdager.

Sjekk tilstanden til motorens luftfilter ved å sjekke om filterpapiret er blitt mørkere, og bytt det ut hvis nødvendig. Det er også en god rutine å skifte luftfilteret en gang i året.

Test bremsene. Bremsevæsken bør skiftes ut minst én gang hvert andre år, du kan spørre forhandleren din eller et verksted om å gjøre dette for deg.

Sjekk oljenivået i motoren. Fyll opp eller bytt oljen, du kan spørre forhandleren din eller et verksted om å gjøre dette for deg. Bruk oljen som bilprodusenten anbefaler.

Det er lettere å være økonomisk hvis du planlegger i forkant. Velg ruten din på forhånd. Ved å følge godt med i trafikken, unngår du plutselig nedbremsing og unødvendig akselerasjon.