Racing car driving on track

Aston Martin Red Bull Racing

Det er to viktige roller Mobil 1™-motorolje må fylle for å hjelpe med å holde en Grand Prix-motor i gang. Den første er å holde de interne overflatene i motoren rene og fri for opphopning av avleiringer. Den andre er å forebygge slitasje. Dersom vi gjør begge disse tingene, kan bilførere og teamet starte hvert løp med selvtilliten som trengs for å vinne.

Hastighet

0 til 100 km/t: 1,7 sekunder

Har du noen gang lurt på hvordan 5 G føles?

Den nyeste Formula One®-racingsesongen byr på nye utfordringer. Bredere dekk + mer aerodynamisk downforce = mer fart, flere G-krefter og mer stress for førerne. Smøremiddelteknologien til Mobil 1 bidrar til at Aston Martin Red Bull Racing går raskere, hvilket betyr at Max må være sterkere.

Bringer racingbevist teknologi på banen

ExxonMobil er Aston Martin Red Bull Racings offisielle teknologipartner. Vi forsyner Formula One®-teamet med smøremidler fra Mobil 1™ til racing, og bistår med teknisk støtte i verdensklasse gjennom hele sesongen.

Våre dedikerte Mobil 1-ingeniører forsøker å beskytte Red Bulls Racings motor mot de høye temperaturene man når ved maksimal ytelse. Vi bruker det vi lærer på banen når vi utvikler motoroljer fra Mobil 1 som beskytter motoren i bilen din.

En sport definert av det ekstreme

Smøremidler fra Mobil 1 bidrar til å gjøre Aston Martin Red Bull Racing enda raskere, noe som ytterligere forsterker de ekstreme ytelsene i hvert løp. I Formula One® presses førerne, racerbilene og smøremidlene alltid til det ytterste.

124 tungvektsslag

Førerne føler G-krefter som tilsvarer 124 tungvektsslag.

370 km/t

Racerbilene oppnår I gjennomsnitt en hashighet på 370 km/t pa enkelte baner.

300º C

Mototoljen må tåle temperaturer på opp mot 300 grader Celsius.

Racerbil: Red Bull RB13

En Grand Prix-racerbilmotor kan kjøre med opptil 15 000 omdreininger pr. minutt, mens girkassen takler opptil 3000 girskifter pr. løp og motoroljen utsettes for temperaturer på opptil 300 °C. Jobben vår er ikke lett under disse forholdene. Mobil 1-smøremidler skiller og avkjøler over 300 deler i bevegelse, tåler motorkrefter som er flere tusen ganger større enn tyngdekraften, og beskytter mot belastningene som skapes av en bil med total effekt på over 900 hestekrefter (hk). Mobil 1 og Aston Martin Red Bull Racing jobber sammen for å få det til å skje – og vårt samarbeid på banen hjelper oss med å utvikle produkter til bruk på vanlige veier slik at motoren din fungerer optimalt, år etter år.

Som Aston Martin Red Bull Racings offisielle smøremiddel- og drivstoffpartner, støtter våre avanserte produkter deres sterke RB13-racerbil, og bidrar til å forbedre ytelsen til bilens turboaggregat.

“Hver komponent må vare så lenge som mulig. Mobil 1 beskytter motoren ved å redusere friksjonen mellom 300 bevegelige deler, og kjøler dem slik at motoren kan nå de høyere temperaturene som trengs ved maksimal kraft. Og hvis vi gjør jobben vår riktig, oppnår vi den maksimale ytelsen til den motoren.”

David Tsurusaki, teknologisk leder for motorsport hos ExxonMobil

Max Verstappen

Født: 19. januar 1997

Ble med i teamet: 2016

Sjåførene

Max Verstappen vet at smøremidlene til Mobil 1 hjelper med å redusere friksjon og slitasje i alle bevegelige deler av bilene deres. Hva betyr dette for dem? Mer kraft i hendene og økt motorpålitelighet på banen.

Bak scenen-bilder fra løpsdagen

Max Verstappen

Max Verstappen ble med i Aston Martin Red Bull Racing i 2016 etter en rakettliknende ferd oppover i de forskjellige motorsportgrenene. Fra hans første tur i en gokart da han var fire og et halvt år gammel lærte Max tingene sine godt, og tidlig i tenårene hadde han en fremragende karriere innen regional og internasjonal gokartkjøring, hvor han ofte konkurrerte mot mange eldre og mer erfarne rivaler.

I de første åtte løpene med Aston Martin Red Bull havnet han blant de fem beste i seks av løpene, inkludert fire pallplasseringer.

Han er den yngste til å lede en runde under et Formel 1 Grand Prix, den yngste til å kjøre den raskeste runden under et Formel 1 Grand Prix og den yngste til å vinne et Formel 1 Grand Prix.

Født: 19. januar 1997

@Max33Verstappen

Adrian Newey

Teknisk sjef

Raceteam

Aston Martin Red Bull Racing er ett av de mest vellykkede teamene i nyere Formel 1-historie, med 52 Grand Prix-seire, fire seire i førermesterskapet og fire seire i konstruktørmesterskapet i Formel 1 de siste 12 årene.

Den omfattende kunnskapen og ekspertisen som er nødvendig for å lykkes i Grand Prix-racing passer perfekt med Mobil 1s fremgangsmåte som handler om å tenke klart, utføre omfattende forskning, samt en kombinasjon av teknologi og kreativitet. Vi er stolte av resultatene våre, men er alltid ute etter å forbedre oss. Så en hyllest til suksess – før, nå og i fremtiden ...

Christian Horner OBE

Teamsjef

“Mobil 1 har vært et ikonisk merke innen Formel 1 i over 30 år og vårt nye samarbeid gir oss en unik mulighet til å gjøre bruk av ExxonMobils spisskompetanse.”

Christians vei til toppen i Formel 1 begynte som en bilfører desperat etter å kjøre løp på de høyeste nivåene. Forsøk i Formel Renault, British F3 og Formel to førte til slutt til at han bygget opp sitt eget racingteam, Arden International, til et topp junior motorsportteam.

Tre etterfølgende fører- og teammesterskap gjorde at Aston Martin Red Bull-eieren Dietrich Mateschitz fikk øynene opp for ham, og da selskapet gikk til det radikale steget å etablere sitt eget Formel 1-team i 2005, ba de Horner om å drive teamet.

@redbullracing

Adrian Newey OBE

Teknisk sjef

Etter å ha ført både Williams og McLaren til de store høyder med flere tittelseire på 1990-tallet, var Neweys oppgave, da han i 2006 ble med Aston Martin Red Bull Racing, å hjelpe med å gjenskape den suksessen – og han skuffet ikke.

Etter at en omfattende aerodynamisk regelendring i 2009 gjorde det mulig for designere å tenke helt nytt, grep Adrian og teamet muligheten og har siden levert fire seire i førermesterskapet og fire seire i konstruktørmesterskapet for Aston Martin Red Bull Racing.

@redbullracing

 • Mobil1 grid

  Mobil 1™ The Grid

  Les mer om Mobil 1™s hjem for den tøffeste motorsporten på tv og Internett.

  Finn ut mer
 • mobil-1-one-litre

  Mobil 1 motorolje™ 

  Mobil 1™ tilbyr bilistene best mulig smøreolje under alle forhold.

  Finn ut mer om Mobil 1 motorolje™
 • esso station

  Forhandlere

  Hvor kan jeg kjøpe? Finn ut hvor du kan kjøpe Mobil™-smøremidler i Storbritannia og Irland, for forbrukere og bransjekunder.

  Finn ut mer om Forhandlere